יש שריטה בזכוכית ! מה עושים?
הרבה פעמים נתקלת במצב בו ראית שריטה בזכוכית ואמרת לעצמך, נו מה כבר אפשר לעשות? ובכן, יש מה לעשות!
הזכוכית השקופה שרבים משתמשים בה כיום לחלונות, לבניינים ולריהוט, היא זכוכית צפה "FLOAT GLASS”. זכוכית המיוצרת ע"י ציפת הזכוכית המותכת על גבי אמבטיה של חומר מתכתי וחומרים נוספים. בזמן קירור הזכוכית, לאורך קו הייצור, מתקבל חוזק ועובי הזכוכית ושקיפותה.
על מנת לאפשר עמידות מכנית לזכוכית במפתחים גדולים, מחסמים את הזכוכית בתהליך של חיסום טרמי (חימום וקירור) דבר הנותן חוזק לזכוכית פי עד 5 מחוזק הזכוכית הרגילה ללא חיסום.
במפתחים הגדולים הפונים אל מחוץ לבית, יש המדביקים לוחות זכוכית אחת לשנייה – זכוכית רבודה TRIPLEX ( אפשר ללא חיסום ואפשר לאחר חיסום), וכך יוצרים מיגון בפתחים הללו.
כל התהליכים האלה לרבות שימוש באלמנטים נוספים כגון, זכוכית בידודית, זכוכית בידודית עם צלון בתוכה וכיו"ב, מייקרים את המוצר המוגמר.
גם ייצור מעקות מזכוכית העוברים עיבוד זכוכית וחיסום הופכים זכוכית רגילה לזכוכית יקרה.
כדי להגיע ליצור הזכוכית המתאימה ללקוח על הזכוכית לעבור מספר פעולות:
- הובלת זכוכית
- חיתוך זכוכית
- עיבוד זכוכית
- חיסום זכוכית
- הובלה בין המתקנים השונים
- הרכבת הזכוכית באתר
- ניקוי הזכוכית
בכל אחת ואחת מהנקודות לעיל קיים מצב בו הזכוכית יכולה להישרט למרות היותה חזקה וקשוחה.
הנה כמה אפשרויות של שריטת הזכוכית:
- גרגירי אבק בין הזכוכיות שאינן מופרדות כראוי.
- גרירת הזכוכית על מצע החיתוך ו/או העיבוד.
- שבבי זכוכית שלא נוקו לאחר עיבוד הזכוכית.
- ניקוי הזכוכית עם חומרים קשיחים ( שפכטל, מרית, סקוטשברייט, צמר פלדה, סכין יפני).
- ניקוי עם מים מזוהמים או בכמויות לא מספיקות של מים.
ואכן, במשך השנה וחצי שאני עוסק ב"ריפוי והעלמת שריטות בזכוכית”, נתקלתי כמעט בכל התופעות הללו וישנן עוד תופעות, האמינו לי.
לאחר חיפוש נרחב וניסיונות רבים שערכתי עם ערכות שונות מכל העולם, יצרתי ערכה משולבת שאני משתמש בה ל"ריפוי והעלמת שריטות" מכל סוג של זכוכית למעט זכוכית מצופה. במערכת זו, אני משתמש בטכנולוגיית "ננו" המאפשרת ריפוי והעלמת השריטה בזכוכית מבלי ליצור עיוות בזכוכית ולהשאיר את הזכוכית כפי שהיא.
בטכנולוגיה הזו, משתמשים בתכונה הנהדרת שיש לזכוכית אשר "אוהבת" לחזור לעצמה (RECOVERY) .
זכוכית חותכים ע"י שריטה על גבי הזכוכית והרמת הזכוכית במקום השריטה תוך לחיצה על שני הצדדים של הזכוכית משני עברי השריטה. קוראים לזה "לפתוח" את הזכוכית. בכדי לא להילחץ בזמן עד הפתיחה, מורחים שמן או נפט על קו השריטה. אבל אם לא נעשה כך ונוצרה שריטה יבשה, לאחר זמן של 3-4 דקות לא תהיה אפשרות "לפתוח" את הזכוכית ותישאר שריטה לנצח.
בטכנולוגית ריפוי השריטה, משתמשים ב"רצון" של הזכוכית לחזור לעצמה בתוספת חומר, חום ומים וממלאים חלקיקים של זכוכית ויוצרים מרקם חדש בזכוכית.
תכונות הזכוכית נשארות כשהיו גם אם הזכוכית מחוסמת.
המאמר נכתב על ידי דני הופמן. נלקח באישור ובאדיבות . אורדן סוכנויות בע"מ